top of page

Sund viden: grøntsager

Opdateret: 15. dec. 2022

Friske grøntsager indeholder store mængder af vitaminer, mineraler, bioflavonider og andre fytokemikalier - så sørg for at have mange forskellige grøntsager i dit F.I.T.-program.

Grøntsager til C9 og F15 | dinfitvejleder.dk

Gulerødder er rensende, nærende og stimulerende for hele kroppen. Desuden indeholder de meget betakaroten, der siges at nedsætte risikoen for kræft.

Hvidløg og løg indeholder virus- og bakteriebekæmpenden stoffer og er kendt for at rense organismen, modvirke kræft og nedsætte indhold af kolesterol. Hvidløg styrker immunforsvaret og bekæmper betændelser. Løg skal helst spises i rå tilstand, men deres helende egenskaber forsvinder ikke helt ved tilberedning.

Rødbede renser leveren, styrket blodet og virker afførende. Den indeholder også store mængder betakaroten, kalcium og jern.

Broccoli, rosenkål, blomkål, kål og havebrøndkarse hører til blandt de bedste detoxfødemidler. De stimulerer leveren og leverer en cocktail af fytokemikalier. Broccoli indeholder også talrige B- og C-vitaminer samt mineraler såsom kalcium, folinsyre, jern, kalium og zink.

Spinat indeholder en stor portion antioxidanter, betakaroten, C-vitamin, kalcium, folinsyre, jern, kalium, thiamin og zink. Babyspinat smager lækkert i salater.

Jeg anbefaler:
Andre har også læst:
bottom of page