top of page

Løbetips fra Yoie Bohlin

Opdateret: 15. dec. 2022

Rasta løberen Yoie Bohlin løb sin første 10 km i en alder af kun 14 år på blot 43 minutter. Det tog ikke lang tid, før hun begyndte at deltage i maratonløb - den første i en dampende varm Stockholm, hvor hun endte på tredjepladsen blandt de konkurrerende kvinder.

I dag er hun en af verdens mest succesrige kvindelige løbere på forhindringsbane og har taget anden såvel som tredje pladsen i verdens største terrænløbskonkurrence.

Her kan du læse hendes særlige tips om at løbe, komme i gang og om at gøre din F15 træning endnu sjovere:

• bliv inspireret i nye omgivelser. Løb ikke samme sted hver dag. • start ikke alt for ambitiøst, og sæt delmål, for at undgå at blive fanget i din udvikling. • forsøg at deltage i en løbekonkurrence. Det er godt at indse, hvor mange mennesker der er, som rent faktisk løber. • når du føler dig sikker på at løbe på stier, prøv at løbe væk fra vejen og løb i varieret terræn. Det vil øge din puls betydeligt og aktivere hele din krop. • udfør dine træningspas til musik, hvor den musikalske rytme afgør din løbehastighed. Start med 4 langsommere melodier, gå videre til 4 i højere tempo, og slut af med 4 langsommere sange igen.

• begynd at lave vægtløftning med fri vægt. Det vil forbedre din løbeposition og hjælpe dig til at undgå skader.

• lav interval træning i bakket terræn. Det er den bedste måde at hæve din hjerterytme uden at belaste din krop alt for meget.

Jeg anbefaler:
Andre har også læst:
bottom of page